Glavni Instruktor

Glavni instruktor Stefan Božić

Rođen je 1988. u Beogradu. Mešovite borilačke veštine (eng. Mixed Martial Arts) je počeo da trenira sa Mark Lajhnerom, koji je jedan od najboljih regionalnih MMA trenera i bivši trener i borac kluba “Car Dušan Silni MMA”.  Sa Mark Lajhnerom je sarađivao od otvaranja njegove  akademije “Kaizen MMA”, istakao se svojim trudom i radom i kasnije postao prvi instruktor kluba. Svoje MMA treninge je krunisao profesionalnom borbom na turniru “Tesla Fighting Championship” u Beogradu 2011. godine.

 

TFC1
MMA magazin No.1

Plavi pojas u brazilskoj džiu-džici dobio je u jednom od najboljih srpskih klubova brazilske džiu-džice “Secutor”. Srpski MMA Magazin ga je u januaru 2012. svrstao na listu TOP 5 srpskih MMA boraca u kategoriji do 70kg. Vežbao je tajlandski boks I zapadni boks u Australiji u klubu SMAC, kod sjajnog čoveka i trenera Matthew Ball-a, gde je izučio osnove ove efikasne udaračke veštine.

Seminar James McSweeney, Australija

Pored MMA, gaji veliku ljubav prema boksu, koji je učio od vrsnih trenera u Moskvi i Sankt-Petersburgu i velikog poznavaoca i legende srpskog i jugoslovenskog boksa Milenka Miće Đikanovića.

Legenda srpskog i jugoslovenskog boksa, Milenko Mića Đikanović

Oktobra 2012. godine je na poziv nastavnog osoblja Kriminalističko-Policijske Akademije u Zemunu vodio jedan semestar zvaničnu sekciju MMA.
Diplomirao je na akademskom studijskom programu Fakulteta bezbednosti u Beogradu, odbranivši sa visokom ocenom diplomski rad pod nazivom “Bezbednosna kultura u funkciji razvoja borilačkih veština”, pod mentorstvom prof. dr Ljubomira Stajića.
2016. godine odlazi na profesionalno usavršavanje u Moskvu gde je vodio MMA seminare, usled čega ga je zapazio trener MMA kluba “Stjag”, jednog od najvećih MMA klubova u Moskvi i na obostrano zadovoljstvo ponudio mu da vodi MMA sekciju kao specijalni strani instruktor borenja. U Moskvi je imao prilike da se sretne, upozna i trenira sa poznatim i respektabilnim imenima ruske MMA scene.

Seminar UFC borca Nikite Krilova, Moskva
Sa UFC borcem Nikitom Krilovim, Moskva

Zašto Vukovi?

Vuk je predstavljao totem srpskih plemena od vremena staroslovenske mnogobožačke religije pa sve do pojave Hrišćanstva.

Grb Vukovi MMA

Kod Srba, vuk je uvek imao važno mesto u folkloru, običajima i tradiciji. Veliki broj muških i ženskih imena je nastao upravo iz reči vuk (Vuk, Vukašin, Vujadin, Vuka, Vukosava…). Smatrano je da vuk odgoni zle vile i duhove, štiti decu od pošasti i bolesti, pa su i maloj deci davana imena sa vučjim prefiksom, kao preventiva. Mnoga naselja i drugi geografski pojmovi su nazvani po vuku (Vučje, Vučkovica, Vučica,Vučitrn…).

Narodna poslovica kaže: “vuk dlaku menja, ali ćud nikada”, pa je vuk simbol hrabrog ali i lukavog čoveka. Izreka “neka svoga i u gori vuka” upotrebljava se da bi pokazala važnost krvnog srodstva, a brojne latinske fraze – “homo homini lupus est” (čovek je čoveku vuk ), “lupus in fabula” (mi o vuku a vuk na vrata), “lupus ovium custos” (vuk – čuvar ovaca, ironično) – samo svedoče koliko je značajan simbolizam vuka ne samo u našoj, nego i u svetskoj kulturi.
Vuk je takođe simbol odanosti i vernosti. Vuk se sparuje sa vučicom i sa njom provodi ceo život.

Vuk i vučica

Sada kad ste nas bolje upoznali verovatno ćete lakše doneti odluku da nam se pridružite i unapredite sebe!


PRIDRUŽI NAM SE!

Zatvori meni